BEL 030 - 288 1081 ✓ WIJ STAAN 24/7 VOOR U KLAAR ✓ IN UTRECHT BINNEN 1 UUR TER PLAATSE ✓ ALLE GLASSOORTEN OP VOORRAAD

NijmegenIn een tijd waarin de vraag naar goede vakkrachten al tijden lang ontzettend hoog is, is Stekelenburg Glas verheugd om samen met Carefos en partners de lancering aan te kondigen van een innovatief educatief initiatief: de Carefos Academy. Dit programma biedt een uitgelezen kans voor iedereen die wel weet dat hij/zij graag met de handen werkt, maar nog niet precies weet welk vak dan het beste aansluit. In een tijdsbestek van 9 maanden maken de deelnemers kennis met dakdekken, isoleren, glaszetten en het monteren van zonnepanelen. Zo ontdekken ze in de praktijk waar hun passie ligt.

Werken en leren tegelijk

Het uitgebreide programma, dat begint op 2 september, biedt plaats aan 12 studenten. Het bestaat uit een combinatie van scholing (verzorgd door TECTUM, opleidingsbedrijf voor de dakdekkersindustrie) en praktijkervaring die ze opdoen bij Stekelenburg Glas en de andere aan Carefos verbonden specialisten op het gebied van verduurzaming en onderhoud van de buitenschil van gebouwen.

Het onderdeel scholing bestaat uit discipline-overstijgende scholing en specifieke disciplinescholing. Denk bij discipline-overstijgende scholing aan het behalen certificaten zoals een VCA- en BHV-certificaat, een diploma Veilig werken op hoogte en algemene werknemersvaardigheden. De specifieke disciplinescholing gaat om essentiële kennis van de verschillende vakgebieden waarmee ze aan de slag gaan.

Daarnaast lopen de studenten drie keer stage bij verschillende Carefos-bedrijven. Bij Stekelenburg Glas maken ze kennis met het vak glaszetten. Bij partners Weijerseikhout, Dakbedekkingsbedrijf Elro, Duits Isolatie en Volting maken ze respectievelijk kennis met dakdekken op hellende daken, dakdekken op platte daken, isoleren en het monteren van zonnepanelen. Wordt het programma met goed gevolg afgerond, dan kunnen de deelnemers direct doorstromen naar een van deze bedrijven.

De voordelen van de Carefos Academy

Tom Hoekveld, CEO van Carefos vertelt: “Voor de deelnemers is de Carefos Academy een uitgelezen kans om te ontdekken welk vak bij hen past. Voor de gehele Carefos-groep is het programma interessant omdat we op deze manier – doorlopend – talenten aan ons binden. Zo kunnen we nu en in de toekomst gezamenlijk nóg harder werken aan het verduurzamen van Nederland.”

Cara Stekelenburg, directrice van Stekelenburg Glas: “We hebben ons vorig jaar aangesloten bij Carefos omdat ik geloof in het verhaal: experts in bepaalde vakgebieden bij elkaar brengen om zo de klus van de toekomst te klaren. De Carefos Academy is wat mij betreft daarin ook weer een grote stap in de juiste richting. Door onze krachten te bundelen op de arbeidsmarkt, kunnen we samen groeien en nog sneller werken aan de verduurzamingsuitdaging.”

Over de Carefos Academy

De Carefos Academy is een initiatief van Carefos en de Carefos-groep, die bestaat uit Weijerseikhout, Volting, Dakbedekkingsbedrijf Elro, ZCure valbeveiliging, Stekelenburg Glas en Duits Isolatie. Deze specialistische bedrijven bundelen sinds 2021 binnen Carefos hun krachten om zo samen een breed aanbod in de verduurzamingsmarkt te kunnen bieden.

Over Stekelenburg Glas

Stekelenburg Glas is een familiebedrijf uit Utrecht. De specialist levert en zet al ruim 50 jaar glas en richt zich ook op glasherstel en -reparatie. Het bedrijf heeft een breed scala aan glasuitvoeringen, combinaties van glassoorten en speciale glasmodellen. Stekelenburg Glas is met 20 medewerkers werkzaam in de Provincie Utrecht en ’t Gooi.

——————————————————————————————————————————–

Voor meer informatie over de Carefos Academy kunt u terecht bij Laura van Moolenbroek via l.vanmoolenbroek@carefos.nl en 06-42188651, of kijk op www.carefosacademy.nl.

Jezelf of iemand anders aanmelden voor de Carefos Academy? Neem dan contact op met Jerry Schaap via recruitment@carefosacademy.nl en 06-45755442.